Opaskoirakoulun tiimi

Suomen Opaskoirakoulun tiimi on timantin kova. Kaikilla jäsenillä on vankka kokemus niin koirista kuin elämästäkin.

 • Sakari Pekkanen, koulun johtaja

  Responsive imageSakarilla on jo yli 30 vuoden kokemus erilaisten yritysten johtamisesta. Kokemus on valttia sillä, opaskoirien kouluttaminen on pitkäjännitteistä työtä ja vaatii, että taustatoimintojen pitää olla kunnossa. Koulun pitää vastata opaskoirasta koko tämän käyttöiän ajan, jopa yli kymmenen vuotta.

  Koirakokemusta Sakarilla on yli 7 vuoden opaskoirakoulun johtamisen lisäksi omista koirista, joita hänellä on ollut yli viisikymmentä vuotta. Koirat ovat sydäntä lähellä.

  Sakari vastaa opaskoirakoulun johtamisesta eli on yleismies Jantunen.

 • Tom Jaatinen, johtava kouluttaja

  Responsive imageTom on pitkänlinjan opaskoiran kouluttaja: ensimmäiset opaskoirat Tom on luovuttanut jo 80-luvulla. Lyhyiden harharetkien jälkeen Tom palasi jälleen oikeisiin töihin opaskoiran kouluttajaksi.

  Tällä hetkellä Tom toimii opaskoirakoulun johtavana kouluttajana ja vastaa siitä, että jokainen opaskoira on käynyt tiukan valintaseulan ja että jokainen luovutettava opas täyttää tiukat kriteerit. Vain toimivat ja terveet koirat luovutetaan näkövammaisille.

 • Saara Weckström, kouluttaja

  Responsive imageSaara on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja ja hänellä on runsaasti kokemusta eläinten terveydenhuollosta. Eläinten hoitamisen lisäksi Saara on työskennellyt mm. kehitysvammaisten parissa. Nyt Saara opiskelee työn ohella näkövammaistyön erityisasiantuntijaksi Live-opistossa. Saara on todella vahva lisä osaamisensa vuoksi opaskoirakoulun tiimiin.

  Nyt Saaralla on takana lähes vuosi harjoittelua opaskoirakoululla ja ensimmäiset hänen kouluttamansa koirat luovutetaan kevään aikana.

  Saaran vastuulla on opaskoirakoulun koirien terveysasiat sekä hoitoperhetoiminta.

Juuri työnsä aloittaneita opaskoirajunioreita

Seuraavat opaskoirat on jo luovutettu luotettaviksi oppaiksi.

Ernie
Ella   
Edi
Eki   

Gandalf
Tulossa     
Tulossa
Tulossa   

Suomen Opaskoirakoulu

Suomen Opaskoirakoulu on perustettu 2007. Ensimmäiset opaskoirat luovutettiin 2012 kansainvälisenä opaskoirapäivänä. Kaikkiaan koulun kouluttamia opaskoiria on lähes jokaisen sairaanhoitopiirin alueella jo n. viisikymmentä.

Ota yhteyttä

Suomen Opaskoirakoulu
Snellmaninkatu 21
70100 KUOPIO
P: 0440-564 406

Suomen vahvimmat